Dressyrdag i Falsterbo

Publicerad 2015-07-12 21:22:57 i

Kom ner lagom till sista dagen i Falsterbo för att se CDI U25 Grand Prix, Nations Cup Grand Prix kür och sjuårschampionatet.

Vädret höll i sig och var stundvis väldigt varmt, en trevlig överraskning då väderleksrapporten förutspått regn...

I den första klassen CDI U25 Grand Prix var det från början 9 starter, men på grund av ofräsch valde Carl Heden att stryka sig och prioritera hästens hälsa.
Vann klassen gjorde dansken Cathrine Dufour. Andra platsen blev även den norpad av en dansk, nämligen Anna Zibrandtsen, som tidigare i veckan blev utesluten då foder i munnen misstogs för blod. (Hästatna får inte skadas av utrustningen och kollas därför alltid i munnen av veterinär efter sina rundor på banan). I detta fall blev Anna istället kallad till domaren, men trots att det visade sig vara foder kvarstod uteslutningen.
Svensken Ida Kristoffersson på Rolex TP kom trea.

I grand prix küren red storfavoriterna Tinne Wilhelmson Sylfvén med Don Auriello och Patrik Kittel på Deja, hade det funnits ett tak hade det nog lyft av jublet från publiken när dom kom in på banan! Tinne tog förstaplaceringen med strax över 82% och Patrik kom därefter på en andra plats med strax över 81%. För er som kanske inte är så hästvana så är 80% och uppåt väldigt bra!
Trea kom Patrick Van Der Meer och fyra kom Kittels fru Lyndal Oatley.
Vann Nations Cup gjorde Sverige! Nationernas lag bestod av fyra ryttare, två red igår och två red idag då det skulle avgöras. Sveriges ryttaruppställning bestod av:
-Emelie Nyreröd
-Minna Telde
-Patrik Kittel
-Tinne Wilhelmson Sylfvén
(Inte bara vann Tinne individuellt och tillsammans med laget, idag var även hennes födelsedag. Då ett stort grattis till henne!)

I sjuårschampionatet vann Lyndal Oatley med Diva! Tvåa kom Patriks beridare Malin Nilsson, trea kom Marie Munters och fyra kom Jeanna Hagberg. Riktigt kul att det gick så bra för Svenskarna!